Morotssoppa med citrongräs

En solgul soppa som för tankarna till semester i Thailand. Servera med bröd och avsluta gärna med frukt eller dessert.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 - 6 morötter - (500 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 msk ris - jasmin eller basmati
  • 2 grönsaksbuljongstärning
  • 1 l vatten
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 röd pepparfrukt
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skala och skiva morot och lök, fräs tillsammans med ris och buljongtärningar i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten.

  2. Skölj och kärna ur pepparfrukten. Skär den och citrongräset i bitar. Lägg ner i kastrullen och koka soppan under lock ca 10 min.

  3. Mixa soppan slät och servera med en klick matyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!