Morotssallad till grillat kött

En fräsch och god morotssallad som får karaktär av den läckra persikobalsamicon. Morotssalladen passar bra som tillbehör till grillat. Den som inte gillar den starka piripiripepparn kan ta lite grovmald svartpeppar istället.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippa morötter - (ca 350 g)
  • 2 msk persikobalsamico - Zeta
  • 1,5 tsk gourmetsalt
  • 2 piri-piri (chilifrukter) - smulade och torkade
  • 2 utskuren biff - skivor (ca 250 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g salladsblad
  • 150 g potatis
  • 60 g bröd - grovt

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Låt dem rinna av.

  2. Blanda morötterna med persikobalsamico, salt och piripiri. Låt stå svalt.

  3. Salta köttet och grilla de på grill eller i grillpanna ca 1 minut på varje sida beroende på hur tjocka skivorna är. Servera med morotssallad, gröna salladsblad, kokt potatis och en brödskiva.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!