Morotsrelish

Välj gärna ekologiska morötter. De ger mycket bättre smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 dl rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Skala och skär morötter, lök och vitlök i mindre bitar. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Fräs morötter, lök och chili i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, buljong-tärning, vinäger, socker och salt. Låt koka under lock ca 20 min.

  3. Mixa relishen slät med mixerstav. Häll relishen i burkar och ställ dem kallt. Relishen passar bra till kött och fågel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!