Morotsrårakor med pocherade ägg, spenat och ost

Recept på morotsrårakor med pocherade ägg, spenat och ost. Välj en lagrad ost så får rårakorna mer smak.

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 1 morot
  • 5 dl vatten
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 ägg
  • 75 g cheddarost
  • 100 g ärtor - frysta
  • 50 g babyspenat
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatis och morot. Blanda med 3/4 tsk salt. Klicka ut blandningen till små plättar i en stekpanna med 1 msk olja och stek dem ca 5 min på varje sida.

  2. Koka upp vattnet med ättika och 1 tsk salt. Knäck försiktigt i äggen och sjud dem ca 4 min. Ta upp äggen med hålslev.

  3. Grovriv osten. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Lägg rårakorna på tallrikar och strö över ost, ärter och spenat. Toppa med pocherat ägg och servera.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!