Morotspuré

Recept på lättlagad och len morotspuré.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 - 3 msk mandelmjöl - eller hasselnötsmjöl
  • 1 msk honung - flytande
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 25 minuter tills de är mjuka. Häll av och spara cirka dl av kokspadet.

  2. Hetta upp oljan och smöret i en gryta. Fräs i morötterna i cirka 3 minuter. Mixa dem tillsammans med mandelmjöl i en matberedare monterad med en kniv. Späd ut med det sparade spadet om purén är för fast. Smaka av med honung och salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!