Morotsmuffins med glasyr

Morotskaka i muffinsform.
Mitt Kök
Morotsmuffins med glasyr
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 50 g smör - smält
  • 0,5 dl konc apelsinjuice
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl morötter - finrivna
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 50 g mandelspån - rostade

Topping

  • 200 g färskost - rumsvarm ­philadelphiaost
  • 2 msk florsocker
  • skal - rivet av 1/2 apelsin
  • 1 msk konc apelsinjuice - ­

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt med små hål eller använd ­pappersformar.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, juice, mjölk och morötter. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och mandelspån. Vänd ner i smeten.

  3. Fördela smeten i formarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna.

  4. Blanda ihop glasyren. Bred på kakorna. Toppa gärna med grovrivna morötter. ­Servera nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök