Morotskaka med ananas & limefrosting

En bit morotskaka till kaffet känns lagom mycket efter maten.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl majsolja
  • 3 dl morötter - rivna
  • 1,5 dl ananas - krossad avrunnen
  • 1 dl hasselnötter - rostade hackade
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver

Frosting

  • 125 g philadelphia - färskost
  • 60 g smör - rumsvarmt
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 dl florsocker
  • 2 lime - rivet skal

Garnera med

  • 1 lime - tunt skivad i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 garder. Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 22 × 32 centimeter.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt olja, rivna morötter och ananas.

  3. Blanda nötter, vaniljsocker, kanel, vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten.

  4. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan vila i pannan innan den tas upp med hjälp av bakpapperet. Låt den kallna på ett galler.

  5. Frosting: Vispa samman färskost, mjukt smör, vaniljsocker, florsocker och rivet limeskal. Bred den över kakan och låt den stelna i kylen i cirka 30 minuter. Skär kakan i 28 fyrkantiga bitar. Garnera bitarna med limeskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök