Morotskaka med ananas & limefrosting

En bit morotskaka till kaffet känns lagom mycket efter maten.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl majsolja
  • 3 dl morötter - rivna
  • 1,5 dl ananas - krossad avrunnen
  • 1 dl hasselnötter - rostade hackade
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver

Frosting

  • 125 g philadelphia - färskost
  • 60 g smör - rumsvarmt
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 dl florsocker
  • 2 lime - rivet skal

Garnera med

  • 1 lime - tunt skivad i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 garder. Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 22 × 32 centimeter.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt olja, rivna morötter och ananas.

  3. Blanda nötter, vaniljsocker, kanel, vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten.

  4. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan vila i pannan innan den tas upp med hjälp av bakpapperet. Låt den kallna på ett galler.

  5. Frosting: Vispa samman färskost, mjukt smör, vaniljsocker, florsocker och rivet limeskal. Bred den över kakan och låt den stelna i kylen i cirka 30 minuter. Skär kakan i 28 fyrkantiga bitar. Garnera bitarna med limeskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!