Morotskaka Cranks

Saftig morotskaka från Cranks. Sedan starten 1961 har Cranks i London varit föregångare när det gällt vegetarisk mat. Deras morotskaka har blivit en symbol för det goda gröna köket. Saftig och god morotskaka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 - 2 morötter - 3 dl finrivna, 150 g
  • 1,75 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk muskotnöt - riven
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker - eller vanligt strösocker
  • 5 msk solrosolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj och bröda en rund form.

  2. Finriv morötterna. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, muskot, kokos och russin.

  3. Vispa ägg och socker mycket pösigt.

  4. Rör varsamt ner oljan och de torra ingredienserna.

  5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 25 min. Låt kakan ånga av och stjälp upp den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!