Morotsbulgur med mangoldoch avokadocrème

Både mangoldblad och stjälkar steks och blandas med bulgur.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 6 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl bulgur
  • 0,25 mangoldstånd - eller färsk spenat
  • 1 dl cashewnötter - salta

Avokadocrème

  • 1 avokado
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Koka upp vattnet med 1/2 tsk salt. Tillsätt bulgur, morötter och hälften av löken. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Strimla mangolden. Fräs mangold och resten av löken i en släpplätt-panna. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Skala och gröp ur avokadon. Mixa avokado och lätt creme fraiche och smaka av med 1/2 tsk salt.

  4. Lägg upp bulgurn på ett fat och lägg på mangoldfräset. Strö över nötterna och servera med avokadokrämen. Ca 460 kcal per portion: 20 g fett • 14 g protein • 55 g kolhydrater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!