Morotsbiffar i libabröd med ajvar

Morotsbiffar i libabröd med ajvar är god vardagsmat. Biffarna är lätta att steka om de får stå till sig i kylen ca 20 minuter.

Elisabeth Johansson
Morotsbiffar i libabröd med ajvar
Morotsbiffar i libabröd Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 700 g morötter - finrivna
  • 3 dl havregryn
  • 2 ägg
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 rödlök
  • 1 kruka krispsallad
  • 4 libabröd - (stora, tunna pitabröd)
  • 2 dl ajvar relish - mild

Gör så här

  1. Blanda morötter, havregryn och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma smeten till 4 biffar. Låt dem stå i kylen ca 20 min.

  2. Skala och skär löken i ringar.

  3. Stek biffarna i 1/2 dl olja i en stekpanna tills de fått färg på båda sidorna.

  4. Lägg sallad och biffar på bröden. Toppa med ajvar relish och lökringar och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: