Morots-slaw med rostade jordnötter och ingefärsdressing

Morots-slaw med rostade jordnötter och ingefärsdressing passar bra till grillad kyckling och grönsaker.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 g salladskål
  • 3 morötter
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 kruka koriander
  • 180 g böngroddar

Ingefärsdressing

  • 1 lime
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk ingefära - riven
  • 0,75 tsk salt

Garnering

  • 0,5 dl jordnötter - rostade salta
  • koriander

Gör så här

  1. Ingefärsdressing: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Vispa samman alla ingredienser. Krydda med salt.

  2. Strimla kålen. Skala och grovriv morötterna. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka koriandern.

  3. Blanda kål, morötter, chili, koriander och groddar med dressingen. Toppa med jordnötter och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!