Morots- och rabarbersoppa

Morots- och rabarbersoppa är god att äta på vårens något kyliga kvällar. Tillsätt lite rabarber i soppan för en spännande syra och garnera med de finaste bladen. Servera med små valnötsbröd.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 100 g rabarber
  • 1 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk gurkmeja - mald
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Tillbehör

  • 0,5 kruka gräslök
  • 4 rabarberstjälkar - späda

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs morötter, rabarber, lök och vitlök i smör i en kastrull ca 5 min. Tillsätt vatten, buljongtärning, sambal oelek, gurkmeja, salt och socker. Låt koka under lock ca 20 min.  Mixa soppan slät med mixerstav.

  3. Finstrimla gräslöken. Häll soppan i skålar och toppa med gräslök. Garnera med späda rabarberstjälkar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!