Morots- och bananmuffins
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Morots- och bananmuffins är inte lika söta som vanliga muffins. Perfekt som nyttigt mellanmål! Ät dem gärna nybakade med en liten klick smör på.
Ingredienser
-
2
morötter
-
1
banan
- stor
-
2
ägg
-
0,5 dl
rårössocker
- eller strösocker
-
1 tsk
kanel
- mald
-
1 krm
salt
-
1 dl
mjölk
-
1 dl
smör- och rapsoljablandning
- flytande
-
3 dl
vetemjöl
- (180 g)
-
0,5 dl
vetekli
- eller kruskakli
-
2 tsk
bakpulver
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna på rivjärn. Skala och mosa bananen.
-
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner morötter, bananmos, kanel och salt. Häll i mjölk och smör- och rapsoljablandningen och rör om tills det blandats väl.
-
Blanda mjöl, vete- eller kruskakli och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör försiktigt ihop tills det blandats.
-
Ställ muffinsformar av papper i en muffinspanna eller på en plåt. Klicka i smeten i formarna.
-
Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills muffinsen fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.