Morots- och bananmuffins

Morots- och bananmuffins är inte lika söta som vanliga muffins. Perfekt som nyttigt mellanmål! Ät dem gärna nybakade med en liten klick smör på.

Morots- och bananmuffins
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 banan - stor
  • 2 ägg
  • 0,5 dl rårössocker - eller strösocker
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl smör- och rapsoljablandning - flytande
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,5 dl vetekli - eller kruskakli
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna på rivjärn. Skala och mosa bananen.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner morötter, bananmos, kanel och salt. Häll i mjölk och  smör- och rapsoljablandningen och rör om tills det blandats väl.

  3. Blanda mjöl, vete- eller kruskakli och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör försiktigt ihop tills det blandats.

  4. Ställ muffinsformar av papper i en muffinspanna eller på en plåt. Klicka i smeten i formarna.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills muffinsen fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?