Morot-, ingefära- och mandelspread

Morot-, ingefära- och mandelspread är mycket gott på bröd eller till grönsaker. Gör gärna röran en dag i förväg så utvecklas smaken. Servera t ex morotstavar, små tomater och små spänstiga hjärtsalladsblad till.
Liselotte Forslin
God morot-, ingefära- och mandelspread.
God morot-, ingefära- och mandelspread. Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl mandelsmör - eller jordnötssmör
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen ca 25 min. Låt morötterna svalna.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Mixa morötterna i matberedare med vitlök, mandelsmör, citronsaft, ingefära, gurkmeja och chiliflakes. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!