Moroccan couscous - ger smak till din middag

Att "pimpa" couscousen är ett perfekt sätt att addera smak till din marockanska middag! I detta recept har vi öst på med allt det där göttiga som särskiljer helt ok couscous från himmelsk couscous värdig en rykande het Moroccan Beef Tajine.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl GoGreen Fullkornscouscous
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gojibär
  • 1 msk korianderfrön
  • 0,5 st broccolibukett
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 st kanelstänger
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 st citron - pressad
  • 3 - 5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk koriander
  • 3 msk GoGreen pumpakärnor

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili i olja i en stor stekpanna tillsammans med gojjibär, korianderfrön och broccoli.

  2. Häll över ingredienserna i en kastrull och blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja. Koka upp och låt koka ett par minuter.

  3. Blanda ner couscousen i kastrullen och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.

  4. Smaka av couscousen med citron, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor och servera!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!