Enkla chokladkakor

Chokladkakorna blir knapriga på utsidan och lite sega inuti. De är allra godast nybakade men håller länge.

Allt om Mat
Enkla chokladkakor

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 äggula
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • 1 äggvita
  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg. Dela degen i två  delar och rulla dem till drygt fingertjocka längder.

  3. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna med ett knivskaft till 4-5 cm bredd.

  4. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakorna är godast om de är aningen mjuka inuti. Skär dem i sneda bitar, 2-3 cm breda. Låt svalna i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?