Enkla chokladkakor
Chokladkakorna blir knapriga på utsidan och lite sega inuti. De är allra godast nybakade men håller länge.
Ingredienser
-
100 g
smör
-
1 dl
strösocker
-
3 dl
vetemjöl
- (180 g)
-
1
äggula
-
2 msk
kakao
-
1 tsk
bakpulver
Garnering
-
1
äggvita
-
0,5 dl
pärlsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla dem till drygt fingertjocka längder.
-
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna med ett knivskaft till 4-5 cm bredd.
-
Pensla med äggvita och strö på pärlsocker.
-
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakorna är godast om de är aningen mjuka inuti. Skär dem i sneda bitar, 2-3 cm breda. Låt svalna i rumstemperatur.