Mormors mors chokladkakor

"Chokladkakorna blir knapriga på utsidan och lite sega inuti. De är allra godast nybakade men håller länge" /Chefredaktör Katrin Alström
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 äggula
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • 1 äggvita
  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg. Dela degen i två  delar och rulla dem till drygt fingertjocka längder.

  3. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna med ett knivskaft till 4-5 cm bredd.

  4. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakorna är godast om de är aningen mjuka inuti. Skär dem i sneda bitar, 2-3 cm breda. Låt svalna i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!