Mörk och ljus chokladmousse med cassis och färska bär

Mousser och sirap kan förberedas redan dagen före och läggas upp och garneras vid servering.
Alexander Magnusson
Mörk och ljus chokladmousse med cassis och färska bär
Mörk och ljus chokladmousse med cassis och färska bär Foto: Charlie Drevstam

Mörk och ljus chokladmousse med cassis och färska bär

  • 75 g mörk choklad - (64%)
  • 2 msk mjölk
  • 1,75 dl vispgrädde
  • 2 tsk whisky

Ljus mousse

  • 100 g vit choklad
  • 2 msk mjölk
  • 2 tsk Cointreau
  • 1 äggula
  • 1,75 dl vispgrädde

Cassissirap

  • 1 dl strösocker
  • 2 msk creme de cassis
  • 2 msk vatten
  • 1 msk gin
  • 2 tsk citron - pressad
  • 0,5 vaniljstång

Tillbehör

  • bär - färska, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär

Garnering

  • florsocker
  • mynta

Gör så här

  1. Bryt den mörka chokladen i bitar och smält den med mjölk över vattenbad. Tillsätt whiskyn. Vispa grädden och vänd ner den i chokladsmeten. Spritsa moussen i glas och ställ i kylen ca 1 timme.

  2. Bryt den vita chokladen i bitar. Smält den med mjölk över vattenbad. Tillsätt likör och äggula. Vispa grädden och vänd ner den i moussen. Spritsa moussen ovanpå den mörka i glasen.

  3. Sirap: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka ihop till en sirap, ca 2 min. Låt kallna.

  4. Stjälp eventuellt upp mousserna på tallrikar. Droppa över cassissirap. Pudra över florsocker och garnera med bär och mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!