Mörk chokladtryffel med crème fraiche

Mörk chokladtryffel passar perfekt till kaffet efter maten. Använd helst choklad med hög kakaohalt, ca 70 %.

Lena Söderström
Mörk chokladtryffel med crème fraiche
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad - mörk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk smör

Garnering

  • 0,5 dl kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp crème fraiche och smör under omrörning. Ta pannan från värmen. Blanda ner chokladen och rör tills den smält.

  2. Häll chokladmassan i en liten form klädd med bakplåtspapper. Täck formen med en bit bakplåtspapper, låt chokladsmeten kallna i rumstemperatur. Låt sedan smeten stelna i kylen 1–2 timmar.

  3. Ta ut kulor ur tryffeln med kuljärn. Rulla kulorna i kakao. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?