Mörk chokladtryffel

Mörk chokladtryffel passar perfekt till kaffet efter maten. Använd helst choklad med hög kakaohalt, ca 70 %.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad - mörk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk smör

Garnering

  • 0,5 dl kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp crème fraiche och smör under omrörning. Ta pannan från värmen. Blanda ner chokladen och rör tills den smält.

  2. Häll chokladmassan i en liten form klädd med bakplåtspapper. Täck formen med en bit bakplåtspapper, låt chokladsmeten kallna i rumstemperatur. Låt sedan smeten stelna i kylen 1–2 timmar.

  3. Ta ut kulor ur tryffeln med kuljärn. Rulla kulorna i kakao. Förvara svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!