Mörk choklad- och jordnötstryfflar  

Mörk choklad- och jordnötstryfflar passar både till påsk och till jul. Det är viktigt att använda osötad kondenserad mjölk; med den söta blir tryfflarna alldeles för söta.

Lena Söderström
Mörk choklad- och jordnötstryfflar  
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl kondenserad mjölk - osötad
  • 3 dl minimarshmallows
  • 1 dl jordnötssmör - crunchy
  • 200 g choklad - mörk

Garnering

  • 1 dl jordnötter - finhackade
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna eller gryta. Blanda i socker och mjölk och låt koka upp under omrörning. Koka under omrörning ca 3 min. Låt smeten sjuda ca 10 min, tills den tjocknar. Rör om då och då.

  2. Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötssmör. Bred ut tryffelsmeten i en form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt kallna i rumstemperatur, ca 1 timme.

  3. Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad.

  4. Forma tryffelsmeten till bollar. Doppa dem i chokladen, med hjälp av en gaffel, och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Strö över jordnötter eller pudra över kakao. Låt tryffeln stelna.

  5. Förvara tryfflarna i en plastburk med lock i kylen.

Vad tyckte du om receptet?