Mörk choklad- och jordnötstryfflar  

Mörk choklad- och jordnötstryfflar passar både till påsk och till jul. Det är viktigt att använda osötad kondenserad mjölk; med den söta blir tryfflarna alldeles för söta.  
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl kondenserad mjölk - osötad
  • 3 dl minimarshmallows
  • 1 dl jordnötssmör - crunchy
  • 200 g choklad - mörk

Garnering

  • 1 dl jordnötter - finhackade
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna eller gryta. Blanda i socker och mjölk och låt koka upp under omrörning. Koka under omrörning ca 3 min. Låt smeten sjuda ca 10 min, tills den tjocknar. Rör om då och då.

  2. Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötssmör. Bred ut tryffelsmeten i en form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt kallna i rumstemperatur, ca 1 timme.

  3. Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad.

  4. Forma tryffelsmeten till bollar. Doppa dem i chokladen, med hjälp av en gaffel, och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Strö över jordnötter eller pudra över kakao. Låt tryffeln stelna.

  5. Förvara tryfflarna i en plastburk med lock i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!