Mojito spritz

Gott recept på Mojito spritz! Viktigt att alla ingredienserna är kalla. Krossad is är gott när det är riktigt varmt men smälter snabbt. Agavesirap används för att den har mild god sötma och löser sig bättre än rårörsocker.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 lime
  • 1 kruka mynta - eller 8 kvistar
  • 12 cl vit rom
  • 0,5 dl agavesirap
  • 4 dl cava - kall

Gör så här

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär en lime i bitar. Lägg den med mynta i en kanna och muddla med en slev eller muddler. Häll på rom och agave-

    sirap och rör om.

  2. Skär en lime i 8 små klyftor. Fyll 4 glas med krossad is, limeklyftor och myntablad. Fördela den muddlade romen i glasen.

  3. Toppa upp med cava. Servera gärna med sugrör eller lång sked. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!