Mojito-marmelad

Mojito-marmelad är en frisk och fräsch sylt med en touch av mynta och rom. Melatin är ett pektinpulver som köps i påsform.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 dl lime - pressad
  • 3 dl Schweppes Mojito
  • 1 kruka mynta
  • 2,5 msk melatin - gul
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 msk vit rom - t ex Havana Club

Gör så här

  1. Häll limesaft och Schweppes Mojito i en kastrull.

  2. Koka upp vätskan och rör i melatinpulvret. Låt koka ca 1 minut. Rör i sockret och småkoka ca 5 min. Rör i romen. Koka 1 minut.

  3. Häll upp sylten i väl rengjorda burkar.

  4. Låt sylten svalna. Hacka och rör ner myntabladen. Förslut och förvara kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!