Mockatårta

En lyxig och god fyllning med bara fem ingredienser.
Charlotte Jenkinson
Foto: Ulf Svensson

Fyllning

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl kaffe - starkt, kallt
  • 100 g smör
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • chokladgarnityr - t ex kaffebönor

Gör så här

  1. Blanda socker, kaffe och smör i en vid kastrull eller stekpanna. Låt koka häftigt ca 5 min. Låt glasyren kallna. Ta undan ca 1/2 dl av glasyren till garnering.

  2. Vispa grädden fast. Lägg ihop bottnarna med kaffeglasyr och lite av grädden emellan.

  3. Bred den resterande grädden på och runt om tårtan. Ringla över den sparade glasyren. Garnera med chokladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!