Mockamousse

Medan förrätten avnjutes förbereds efterrätten, eftersom den ska stå i kylen, helst några timmar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl kaffe - starkt
  • 300 g mörk choklad - mörk
  • 2 äggulor
  • 6 dl vispgrädde

Garnering

  • silverkulor - riven vit choklad eller syltade apelsinskal

Gör så här

  1. Häll kaffet i en kastrull. Låt chokladen smälta långsamt i kaffet på låg värme, det är viktigt! Låt det svalna.

  2. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden - ej för hårt! Blanda allt varsamt. Häll upp i små koppar eller glas. Ställ in i kylen minst 3 timmar. Toppa med t ex riven vit choklad, silverkulor eller syltade apelsinskal som garnering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!