Moas nyttiga bröd

Moas nyttiga bröd med rågkross och linfrö bakas med bikarbonat och behöver därför inte jäsa. Det är bara att röra ihop och grädda. Brödet är lika gott att servera som frukostbröd med olika slags pålägg eller som bröd till maten. Det går bra att frysa.

Allt om Mat
Moas nyttiga bröd
Moas nyttiga bröd Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 6,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl sirap - mörk
  • 1 l filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.

  2. Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?