Mjukt pannbröd

Gott som smörgås eller till kaffet med smör och kanelsocker på. Brödet är också gott att rulla in korv i. Recept av Christina Asplund.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén.
Foto: Thomas Carlén.

Ingredienser

  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk honung - flytande
  • 1,5 tsk fänkål - och anis, stött
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl rågmjöl - fint
  • 3,5 dl vetemjöl - ca
  • 0,5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Förbered degen hemma. Mät upp naturell yoghurt i en bunke. Tillsätt honung, fänkål och anis, salt, rågmjöl och vetemjöl blandat med bikarbonat. Arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp degen och knåda på mjölat bakbord, dela den i åtta bitar. Forma till bollar och platta till dem något. Lägg dem mellan vaxat papper eller bakplåtspapper i en låda med lock.

  2. Kavla ut degbitarna på mjölat bakbord/skärbräda till runda kakor med en kavel/vattenflaska, lagom stora för stormkökets stekpanna. Nagga med gaffel. Grädda dem på bägge sidor i en het torr stekpanna, 2–3 minuter per sida. Servera med smör och kanelsocker till kaffe eller varm choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök