Mjuk vegotaco med aubergine och hummus

Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 burk kikärter - sköljda och avrunna
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 8 små tortillabröd
  • 1 kruka persilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med 3 msk olja och strö över 1 tsk salt. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Häll av och skölj kikärterna. Mixa kikärter, tahinipasta och 1 pressad vitlöksklyfta med en stavmixer. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor samt rödlöken. Blanda vitlök, lök och vinäger.

  5. Plocka och strimla persiljan. Servera tortillabröd med aubergineskivor, hummus, lök och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!