Mjuk pepparkaka med apelsin

Mjuk pepparkaka med apelsin dekoreras med små hjärtan av färdig pepparkaksdeg. Leta upp det minsta pepparkaksmåttet i hjärtform.
Mjuk pepparkaka med apelsin
Mjuk pepparkaka med apelsin
Mjuk pepparkaka med apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda

Garnering

  • 100 g choklad - mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Klipp tolv bitar av bakplåtspapper som är lite större än formarna. Doppa dem i kallt vatten, knyckla ihop och lägg dem i småbrödsformar som rymmer ca 1 1 /2 dl. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, grädde och apelsinmarmelad. Blanda försiktigt.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Sikta ner blandningen i smeten och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formarna.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills kakorna är torra när du provar med en sticka. Täck eventuellt med bakplåtspapper om de ser ut att bli mörka mot slutet av gräddningen. Låt kakorna svalna i formarna innan de stjälps upp.

  4. Garnering: Garnera med pepparkakshjärtan.

Vad tyckte du om receptet?