Mjölkchokladmousse med sötsalta mandlar och björnbär

Mjölkchokladmousse med sötsalta mandlar och björnbär är en luftig mousse som får smak av rom och som passar utmärkt tillsammans med syrliga björnbär.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk kakao
  • 0,5 msk rom - mörk
  • 1 dl vispgrädde
  • 12 björnbär

Mandel

  • 12 sötmandlar
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm flingsalt

Garnering

  • björnbär

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikro eller över vattenbad.

  2. Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggulan med socker, kakao och rom så att det blir pösigt. Vispa grädden fast. Blanda ner grädden och chokladen i äggulepöset. Vänd ner äggvitan.

  3. Fördela björnbären i glas. Häll över moussen. Ställ glasen i kylen ca 3 timmar.

  4. Mandel: Grovhacka mandeln. Rosta den i en stekpanna tills den fått fin färg. Strö över sockret och låt det smälta tills det får gyllenbrun färg. Häll upp mandeln på ett bakplåtspapper och strö över salt.

  5. Strö mandeln över moussen och garnera med björnbär strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!