Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon

Mjölkchokladkräm och lakrits är en klassiker på Island, där smakkombon är en stor favorit.
Foto: PER RANUNG

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 äggula - rumsvarm
  • 1 dl turkisk yoghurt - rumsvarm
  • 250 g hallon och/eller blåbär
  • 4 krm lakritspulver - eller -granulat
  • mynta

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör om så att all choklad smälter.  Rör ner äggula  och yoghurt och ställ in i kylen. Låt stå ca 1 timme  tills krämen kallnat.

  2. Skeda upp på assietter och servera med bär, lakritspulver och mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!