Mjölkchokladcheesecake

Mjölkchokladcheesecake är en krämig och god cheesecake med mjölkchoklad på smulig botten.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 20 digestivekex

Fyllning

  • 200 g mjölkchoklad - + 100 g
  • 200 g färskost - naturell
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 50 g mjölkchoklad
  • röda vinbär

Gör så här

  1.  Smält smöret. Smula sönder digestivekexen och blanda dem med smöret. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten. Låt  stå i kylen ca 30 min.

  2. Fyllning: Smält 200 g mjölkchokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskost och vaniljsocker. Låt svalna.

  3. Hacka 100 g choklad. Vispa grädden fluffig. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden.

  4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen 4–5 timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Garnera med hyvlad choklad och vinbär.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!