Mjölkchoklad-kladdkaka med pepprig ganache och hallon

Mjölkchoklad-kladdkaka med pepprig ganache och hallon passar bra som dessert. Den milda söta mjölkchokladen får mer vuxensmak av mörk choklad-ganache med smak av svartpeppar. Både kakan och ganachen kan göras dagen före servering.

Mjölkchoklad-kladdkaka med pepprig ganache och hallon
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl rårössocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Ganache

  • 150 g choklad - mörk
  • 1,75 dl vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • hallon
  • gröna små blad - t ex körvel eller mynta

Tillbehör

  • vaniljglass - eller vispad vaniljgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner chokladblandningen, mjölet blandat med bakpulver och flingsalt. Häll smeten i en fyrkantig form, 23 x 23 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den i kylen ca 3 timmar.

  2. Ganache: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt peppar. Täck ganachen med plastfolie och ställ den i kylen ca 3 timmar.

  3. Skär kakan i avlånga bitar. Lägg dem på tallrikar. Lägg ganachen i en spritspåse med spetsig tyll. Spritsa små klickar ganache på kakbitarna och garnera med hallon och gröna blad. Servera med glass eller grädde.

Vad tyckte du om receptet?