Mixed indisk grill med koriandersalsa

Recept på mixed indisk grill med koriandersalsa. Kyckling och flankstek marineras i samma kryddiga rub. Koriandersalsa ger ett friskt smaklyft.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 1 kg flankstek
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 5 citroner

Rub

  • 0,5 dl masalakrydda
  • 0,5 dl flingsalt
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 msk ingefära - mald
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Koriandersalsa

  • 1 silverlök
  • 3 vitlöksklyftor - små
  • 3 dl olivolja
  • 1 dl citron - pressad
  • 1 tsk honung - eller strösocker
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krukor koriander
  • 2 krukor bladpersilja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till rubben. Massera in i kött och kyckling och lägg i kylen ca 30 min.

  2. Salsa: Skala och finhacka silverlöken. Skala och riv vitlöken. Blanda båda med olja, citronsaft, honung och chiliflakes. Krydda med salt och peppar. Hacka örterna och rör ner dem precis före servering.

  3. Grilla köttet ca 5 min på varje sida. Låt vila ca 5 min. Skär köttet i skivor.

  4. Grilla kycklingen ca 8 min på varje sida, tills den är genomstekt, 68° innertemperatur. Låt vila ca 5 min. Skär kycklingen i skivor.

  5. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i halvor. Grilla dem med snittytan nedåt ca 5 min.

  6. Servera kött och kyckling med koriandersalsa och citroner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!