Tacopaj - enkelt recept på god paj med köttfärs

Recept på krämigt god tacopaj. Välj en vanlig tacokryddmix eller en starkare variant om du vill ha mer hetta på din tacopaj. Vill du göra rätten ännu enklare går det även bra att använda färdig pajdeg. Servera med en klick gräddfil eller crème fraiche. Byt ut nötfärsen mot vegofärs och du har en vegetarisk tacopaj.

Tacopaj - enkelt recept på god paj med köttfärs
Foto: Helén Pe

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 - 2 msk vatten

Fyllning

  • 500 g nötfärs - eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 påse tacokryddmix - (28 g)
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tomater - riven
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g ost - riven

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 10 min. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar och finhacka chilin.

  3. Stek färsen i olja tills den är smulig och har fin färg. Tillsätt lök, paprika och chili och låt det steka med ca 5 min. Blanda i kryddmixen och häll på vattnet. Låt puttra utan lock tills det mesta av vätskan kokat in.

  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Skär tomaterna i skivor. Bred ut crème fraiche i botten på pajskalet. Häll på färsfräset. Lägg tomatskivorna på fräset och toppa med riven ost. Tillaga pajen mitt i ugnen ca 20 min.

  6. Servera tacopajen med sallad.

Vad tyckte du om receptet?