Misotorsk

Misotorsk är en japanskinspirerad rätt. Miso instant soup smaksätter både grönsaker och fisk.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg - fryst, MSC-märkt (à 150 g)
  • 3 dl ris
  • 2 påse misopasta - (Miso soup, Blue Dragon) + 1 påse
  • 2 påse garnering - (Miso soup, Blue Dragon) + 1 påse
  • 50 g smör
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 250 g sojabönor
  • 2 msk sesamfrön - ljusa + 1 msk
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda 2 påsar misopasta och 2 påsar garnering med 2 dl kokande vatten, 1 msk vinäger och 2 krm peppar. Lägg sparris-broccoli och sojabönor i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Häll över misobuljongen.

  2. Blanda smöret med 1 påse misopasta, 1 påse garnering och 2 msk sesamfrön. Strö 1 tsk salt över fisken. Bred smöret på torsken och lägg den på grönsakerna. Ställ formen mitt i ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är genomkokt, den ska vara vit och fiskköttet ska dela sig när man kontrollerar med en gaffel.

  3. Strö 1 msk sesamfrön över fisken och servera med grönsaker och ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!