Misotorsk

Recept på misotorsk, en rätt inspirerad av det japanska köket. Miso instant soup smaksätter både grönsaker och fisk.

Misotorsk
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg - fryst, MSC-märkt (à 150 g)
  • 3 dl ris
  • 2 påse misopasta - (Miso soup, Blue Dragon) + 1 påse
  • 2 påse garnering - (Miso soup, Blue Dragon) + 1 påse
  • 50 g smör
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 250 g sojabönor
  • 2 msk sesamfrön - ljusa + 1 msk
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda 2 påsar misopasta och 2 påsar garnering med 2 dl kokande vatten, 1 msk vinäger och 2 krm peppar. Lägg sparris-broccoli och sojabönor i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Häll över misobuljongen.

  2. Blanda smöret med 1 påse misopasta, 1 påse garnering och 2 msk sesamfrön. Strö 1 tsk salt över fisken. Bred smöret på torsken och lägg den på grönsakerna. Ställ formen mitt i ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är genomkokt, den ska vara vit och fiskköttet ska dela sig när man kontrollerar med en gaffel.

  3. Strö 1 msk sesamfrön över fisken och servera med grönsaker och ris.

Vad tyckte du om receptet?