Misosoppa extra allt

Misosoppa extra allt är en snabblagad soppa med fullkornsnudlar och grönsaker som kan varieras efter säsong.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g fullkornsnudlar
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 dl miso - röd
  • 1 ark noriblad - eller 1 msk sjögräschips (Risbergs)
  • 300 g mangold - eller pak soi
  • 300 g rödkål
  • 150 g sockerärter
  • 200 g tofu - mjuk
  • 4 skogschampinjoner
  • 100 g enokisvamp
  • 1 salladslök
  • 1 msk sesamfrön - rostade

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Vispa ner mison. Skär noribladet i strimlor. Halvera pak soi och strimla kålen. Lägg ner noriblad, pak soi, rödkål och sockerärter i buljongen. Lägg på lock och sjud ca 1 minut.

  3. Skär tofun i bitar. Ansa och skär champinjoner och salladslök i skivor. Fördela nudlarna i soppskålar. Lägg i tofu och svamp. Häll på soppan. Garnera med salladslök och sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!