Misosoppa extra allt

Misosoppa extra allt är en snabblagad soppa med fullkornsnudlar och grönsaker som kan varieras efter säsong.

Misosoppa extra allt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g fullkornsnudlar
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 dl miso - röd
  • 1 ark noriblad - eller 1 msk sjögräschips (Risbergs)
  • 300 g mangold - eller pak soi
  • 300 g rödkål
  • 150 g sockerärter
  • 200 g tofu - mjuk
  • 4 skogschampinjoner
  • 100 g enokisvamp
  • 1 salladslök
  • 1 msk sesamfrön - rostade

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Vispa ner mison. Skär noribladet i strimlor. Halvera pak soi och strimla kålen. Lägg ner noriblad, pak soi, rödkål och sockerärter i buljongen. Lägg på lock och sjud ca 1 minut.

  3. Skär tofun i bitar. Ansa och skär champinjoner och salladslök i skivor. Fördela nudlarna i soppskålar. Lägg i tofu och svamp. Häll på soppan. Garnera med salladslök och sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?