Misoramen med tofu

Varm nudelsoppa är perfekt så här års. Denna passar även veganer och vegetarianer.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 msk misopasta - ljus + 1 msk
  • 4 msk soja - ljus + 1/2 msk
  • 250 g svamp - gärna shiitake
  • 250 g tofu - fast
  • 3 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 250 g ramennudlar - eller udon-
  • 250 g pak choi
  • 1 tsk vitvinsvinäger - + 1 tsk
  • 0,5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning, 4 msk miso, 4 msk soja, svamp  och 1 tsk vinäger. Sjud ca 5 min.

  2. Tärna tofun. Blanda den med 1 msk miso,  1/2 msk soja och 1 tsk vinäger och låt marinera ca 10 min.

  3. Torka av tofun lätt och vänd den i majsstärkelsen. Skaka av och stek i 1/2 dl olja runt om på hög värme till fin färg.

  4. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär pak choien i mindre bitar och lägg ner i den heta buljongen.

  5. Fördela nudlarna i fyra portionsskålar. Häll över buljongen med svamp och pak choi. Toppa med tofun.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!