Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Misoramen – japansk nudelsoppa

Recept på misoramen – japansk nudelsoppa. Soppa med vitlöksstekt fläsk, färsk spenat och nykokta nudlar. Kan varieras med rester av kyckling, kalkon, salladskål, böngroddar, broccoli eller sockerärter.
Misoramen – japansk nudelsoppa
Misoramen – japansk nudelsoppa
Misoramen – japansk nudelsoppa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g fläskytterfilé
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 2 msk furikake - + 1 msk, eller sesamfrön
  • 2 ägg
  • 1 l vatten
  • 4 portionspåsar misosoppa - instant
  • 200 g fullkornsnudlar
  • 2 dl sojabönor
  • 70 g spenat - färsk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda köttet med 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör.  Blanda sojan med pressad vitlök och honung. Bred blandningen på köttet. Rulla köttet i 2 msk furikake och lägg det i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, till 70° innertemperatur.

  2. Koka äggen ca 5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem. Koka upp vatten och rör ner innehållet i misopåsarna. Tillsätt nudlarna och koka dem enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner sojabönorna.

  3. Varva nudlarna med spenat i fyra skålar. Skär tunna skivor av köttet. Lägg kött och ägghalvor i skålarna. Häll på misosoppan och garnera med 1 msk furikake.

Vad tyckte du om receptet?