Misoramen – japansk nudelsoppa

Recept på misoramen – japansk nudelsoppa. Soppa med vitlöksstekt fläsk, färsk spenat och nykokta nudlar. Kan varieras med rester av kyckling, kalkon, salladskål, böngroddar, broccoli eller sockerärter.

Ingredienser

  • 400 g fläskytterfilé
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 2 msk furikake - + 1 msk, eller sesamfrön
  • 2 ägg
  • 1 l vatten
  • 4 portionspåsar misosoppa - instant
  • 200 g fullkornsnudlar
  • 2 dl sojabönor
  • 70 g spenat - färsk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda köttet med 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör.  Blanda sojan med pressad vitlök och honung. Bred blandningen på köttet. Rulla köttet i 2 msk furikake och lägg det i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, till 70° innertemperatur.

  2. Koka äggen ca 5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem. Koka upp vatten och rör ner innehållet i misopåsarna. Tillsätt nudlarna och koka dem enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner sojabönorna.

  3. Varva nudlarna med spenat i fyra skålar. Skär tunna skivor av köttet. Lägg kött och ägghalvor i skålarna. Häll på misosoppan och garnera med 1 msk furikake.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!