Misobräserad fänkål med friterad lök och pepparrot

Misobräserad fänkål med friterad lök och pepparrot är mjukt och frasigt på samma gång. Fänkålen och quinoan kan göras dagen före servering.
Jonas Dahlbom
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd - (250 g)
  • 1 l vatten
  • 3 msk misopasta - vit
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk quinoa
  • 2 msk rapsolja - + 5 dl
  • 0,5 dl pepparrot - riven

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Lägg den i kallt vatten ca 1 timme.

  2. Ansa fänkålen och ta tillvara dillen. Lägg fänkålen i en kastrull. Häll över vattnet och tillsätt misopasta, vinäger och salt. Koka under lock tills fänkålen är helt mjuk igenom, ca 40 min. Låt kallna i spadet.

  3. Häll av vattnet från löken och torka den på hushållspapper. Blanda den noga med mjölet och låt stå ca 30 min.

  4. Spola quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt quinoan rinna av . Stek den krispig i 1 msk olja.

  5. Hetta upp 5 dl olja till 160°. Fritera löken krispig i oljan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  6. Skär fänkålen i klyftor. Toppa med friterad lök och riven pepparrot. Avsluta med krispig quinoa och dillen från fänkålen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!