Misobiffar med pak choi och nudlar

Misopasta ger biffarna asiatisk smak. De serveras med äggnudlar med japansk teryiakisås.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 msk misopasta
  • 1 msk smör
  • 4 paksoi
  • 1 msk rapsolja

Nudlar:

  • 250 g äggnudlar
  • 1 paprika - röd
  • 1 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • 0,75 dl teriyakisås
  • 2 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Vispa ihop ströbröd, grädde, ägg och misopasta. Tillsätt färsen och blanda ihop. Forma färsen till fyra biffar.

  2. Nudlar: Koka nudlarna enligt an-visning på förpackningen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.

  3. Stek biffarna i smör på båda sidorna tills de är genomstekta.

  4. Fräs paprika och lök i olja i en stekpanna. Vänd i nudlarna och blanda i teryiakisåsen. Strö över sesamfrön.

  5. Halvera paksoien. Stek den i olja ca 2 min på varje sida.

  6. Lägg nudlar, biffar och paksoi på tallrikar och servera. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!