Mintchokladskedar

Chokladskedarna kan man röra runt i varm mjölk för extra lyxig chokladmjölk. Om man sätter lite cellofan runt skedarna och knyter en liten rosett så har man en fin present att ge bort.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - mörk (70%)
  • 5 droppar pepparmintsolja - eller 2 krm pepparmintsarom
  • 25 g vit choklad

Garnering

  • strössel

Gör så här

  1. Hacka den mörka chokladen. Smält 75 g i mikron eller över vattenbad. Tillsätt 25 g choklad och rör tills den smält. Droppa i mint. Fyll chokladen i en engångsspritspåse eller en liten plaststrut. Spritsa chokladen på plastskedar och låt stelna. 2. Hacka och smält den vita chokladen och spritsa små prickar på chokladskedarna. Strö över strössel och låt stelna i rumstemperatur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!