Mintägg

Recept på mintägg. Var snabb när du tillsätter ­pepparmyntsoljan så att inte smeten hinner stelna. Till ­mint-äggen behöver du en termometer!
Tove Nilsson
Recept på mintägg
Recept på mintägg Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk glykossirap
  • 5 droppar pepparmyntsolja
  • 200 g vit choklad
  • 30 Nonstop chokladgodis - gula

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och glykossirap i en kastrull. Låt koka till 121°.

  2. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om tills smeten blir grumlig. Vänta inte för länge, då blir ­sme-ten för tjock och stelnar.

  3. Klicka upp smeten i små runda klickar, ca 2 cm i diameter, på ­plåtar med bakplåtspapper. Låt stelna.

  4. Hacka chokladen och smält den i en bunke över vattenbad. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på plåten med bakplåtspapper. Toppa med en Nonstop. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!