Minnas snabbkimchi

Recept på Minnas snabbkimchi. Kimchi är i originalet en koreansk sidorätt. Det här är en snabbare och enklare variant, med en ­vietnamesisk touch. Serveras tillsammans med all asiatisk mat. Ett enkelt komplement som ­lyfter de flesta rätter.
Recept på Minnas snabbkimchi.
Recept på Minnas snabbkimchi. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 8 salladsblad - från salladskål, stora (350 g)
  • 0,5 gurka
  • 1 morot - stor
  • 2 tsk salt
  • limeblad

Marinad

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära - 3 cm (ca 35 g)
  • 2 thaichili - röda
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk fisksås - asiatisk
  • 2 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skär salladsbladen i 2 cm -breda bitar. Skala gurka och morot. Halvera gurkan på längden, gröp ur kärnhuset och skiva gurkan.

  2. Skär moroten i 3–4 bitar. Skär små trekanter runt hela morotsbiten. Skiva dem.

  3. Blanda kål, gurka, morot och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 3 timmar för att grönsakerna ska bli krispiga.

  4. Skölj grönsakerna i ett durkslag. Krama ur dem ordentligt med händerna. Lägg grönsaker och limeblad i en väl renjord burk med lock.

  5. Marinad: Skala vitlök och ingefära. Lägg vitlök, ingefära, chili, socker, fisksås och vinäger i en mixer och mixa slätt.  Blanda marinaden med grönsakerna och sätt locket på burken.

  6. Låt kimchin stå i kylen ca 8 timmar. Ju längre tid desto smakrikare blir den. Håller ca 2 veckor i kylen.

Recept av: Minna Tran

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!