Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs

Recept på minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs. Små friterade tortillabröd fylls med u­gnsrostade grönsaker.

Allt om Mat
Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 3 tortillabröd - stora
  • 3 dl solrosolja - -4

Citronrostade grönsaker

  • 2 morötter - små
  • 200 g broccoli
  • 200 g blomkål
  • 100 g zucchini - gul eller grön
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 kruka koriander

Srirachamajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås

Garnering

  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Citronrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna. Ansa grönsakerna. Skär allt i små bitar. Skölj citronen noga i ljummet  vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olja, citronskal och -saft, chiliflakes och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Grovhacka koriandern och blanda med grönsakerna.

  3. Stansa ut 10–12 små rundlar, ca 4 cm i diameter, ur varje tortillabröd. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera bröden i oljan tills de är gyllenbruna och krispiga på båda sidor, ca 2 min. Ta upp bröden med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs och srirachachilisås till en slät sås.

  5. Fördela ca 2 msk av grönsakerna på tortillabröden. Lägg en klick srirachamajonnäs på varje och garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Jennie Benjaminsson