Miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk

Recept på miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk. Små ostpajer med salt topping görs enkelt med färdig pajdeg. Kan förberedas och värmas i ugn.
Petra Lindstrand
Recept på miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk.
Recept på miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 rulle pajdeg - färdig (250 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 150 g gruyère
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g sidfläsk - rimmat
  • 1 knippa rädisor
  • 2 stjälkselleristänger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 50 g rucola

Gör så här

  1. Rulla ut degen och stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Täck små smorda ugnssäkra formar med degen och tryck till längs kanterna. Ställ formarna på en plåt. 

  2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Fördela löken i formarna. Riv osten grovt på -rivjärn och strö den över löken.

  3. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar och häll äggstanningen i formarna. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajerna fått fin färg, ca 25 min. Ta ut och låt svalna. 

  4. Strimla fläsket och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. 

  5. Ansa och hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin. Finstrimla sellerin. Blanda ihop med olja, vinäger och rucola. Toppa pajerna med sallad och sidfläsk. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!