Minipizzor med kantareller

Recept på minipizzor med kantareller. Hemgjorda pizzabottnar smakar alltid bäst, men resultatet blir bra även med pizzamix eller färdigköpt pizzadeg.

Allt om Mat
Minipizzor med kantareller

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2,5 - 37 vatten - ljummet 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 7 dl vetemjöl - (420 g)

Fyllning

  • 1 squash - (350 g)
  • 2 krm salt
  • 1 msk olivolja

Topping

  • 7,5 dl kantareller - (200 g) rensade
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g fetaost
  • örter - färska t ex timjan
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt sockret och rör ut det med ca 1/2 dl av vattnet. Blanda i salt, olivolja och resten av vattnet. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en smidig deg.

  2. Knåda degen ca 5 min med elvisp och degkrokar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

  3. Ansa och skär squashen i tunna skivor, använd gärna mandolin. Salta och blanda med olivolja.

  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till släta bullar och låt dem jäsa under bakduk ca 10 min. Platta eller kavla ut bullarna till runda pizzor, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Sätt ugnen på 250º. Toppa pizzorna med squashen. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

  6. Fräs kantarellerna knapriga i smör i en stekpanna. Salta.

  7. Toppa pizzorna med nystekt svamp, smulad fetaost och färska örter. Mal över peppar.

Vad tyckte du om receptet?