Minipizzor med kantareller

Recept på minipizzor med kantareller. Hemgjorda pizzabottnar smakar alltid bäst, men resultatet blir bra även med pizzamix eller färdigköpt pizzadeg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2,5 - 37 vatten - ljummet 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 7 dl vetemjöl - (420 g)

Fyllning

  • 1 squash - (350 g)
  • 2 krm salt
  • 1 msk olivolja

Topping

  • 7,5 dl kantareller - (200 g) rensade
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g fetaost
  • örter - färska t ex timjan
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt sockret och rör ut det med ca 1/2 dl av vattnet. Blanda i salt, olivolja och resten av vattnet. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en smidig deg.

  2. Knåda degen ca 5 min med elvisp och degkrokar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

  3. Ansa och skär squashen i tunna skivor, använd gärna mandolin. Salta och blanda med olivolja.

  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till släta bullar och låt dem jäsa under bakduk ca 10 min. Platta eller kavla ut bullarna till runda pizzor, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Sätt ugnen på 250º. Toppa pizzorna med squashen. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

  6. Fräs kantarellerna knapriga i smör i en stekpanna. Salta.

  7. Toppa pizzorna med nystekt svamp, smulad fetaost och färska örter. Mal över peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!