Minipizzor med chèvre och honung

Minipizzor med chèvre och honung är perfekta på picknicken.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 12 g jäst
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl - (360 g) + lite till utbakningen

Topping

  • 200 g chèvreost
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt mjölk, olja, honung, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, använd gärna köksmaskin.

  2. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 40 min. Skär chèvren i 20 skivor. Sätt ugnen på 250°.

  3. Dela degen i 20 bitar och kavla ut till små pizzor, ca 5 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva ost på varje pizza. Ringla över honung och strö över sesamfrön.

  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills de blir gyllene, 8–10 min. Låt svalna på galler.

Recept av Suzanne Ribbing

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!