Minipavlova med hallon

Glutenfritt! Frasiga och spröda maränger med vispad grädde och sötsyrliga hallon – baka en minivariant av tårtan som döptes efter den ryska prima ballerinan Anna Pavlova.

Elisabeth Johansson
Minipavlova med hallon
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 citron - finrivet skal

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g hallon - ca
  • 1 msk kokos - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa socker, äggvitor, salt och citronsaft i ett varmt vatten­ bad. Vispa tills blandningen är cirka 55–60 grader. Ta av bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med en elvisp tills marängen är kall. Vänd i citronskal med en slickepott.

  3. Spritsa små cirklar av marängen på en plåt med bakplåts­ papper. Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda i cirka 1 timme. Marängen är färdig när botten släpper från bakplåtspapperet. Låt marängerna svalna.

  4. Vispa grädden och spritsa lite grädde i mitten på varje maräng och toppa med hallon. Strö över kokos.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök