Recept från Mitt kök
Minipavlova med hallon
Glutenfritt! Frasiga och spröda maränger med vispad grädde och sötsyrliga hallon – baka en minivariant av tårtan som döptes efter den ryska prima ballerinan Anna Pavlova.
Ingredienser
-
2,5 dl
strösocker
-
3
äggvitor
-
1 krm
salt
-
1 tsk
citronsaft
-
0,5
citron
- finrivet skal
Topping
-
2 dl
vispgrädde
-
250 g
hallon
- ca
-
1 msk
kokos
- riven
Gör så här
-
Sätt ugnen på 150 grader.
-
Vispa socker, äggvitor, salt och citronsaft i ett varmt vatten bad. Vispa tills blandningen är cirka 55–60 grader. Ta av bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med en elvisp tills marängen är kall. Vänd i citronskal med en slickepott.
-
Spritsa små cirklar av marängen på en plåt med bakplåts papper. Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda i cirka 1 timme. Marängen är färdig när botten släpper från bakplåtspapperet. Låt marängerna svalna.
-
Vispa grädden och spritsa lite grädde i mitten på varje maräng och toppa med hallon. Strö över kokos.